Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

I AM GREEK AND I WANNA GO HOME!!!!





Η παγκόσμια καμπάνια «Φέρτε τα πίσω» έχει απήχηση σε πολλές χώρες διαβιβάζοντας την αγανάκτηση πολλών πολιτών από διάφορες χώρες αλλά και από τη Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα που πρέπει επιτέλους να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα

Παρόλες τις αντιδράσεις όμως, το Βρετανικό μουσείο εμμένει στην θέση του να μην τα επιστρέψει. Επιεικώς απαράδεκτη η στάση του μουσείου, διότι όχι μόνο δεν τα επιστρέφει αλλά δεν τα προστατεύει κιόλας μέχρι να τα πάρουμε πίσω (διότι θα τα πάρουμε). Κατά την δεύτερη επίσκεψή μου στο Βρετανικό μουσείο αυτές τις μέρες διαπίστωσα πως επιτρέπεται το φλας στους χώρους του μουσείου, ενώ στην Πινακοθήκη (National Gallery) απαγορεύεται. Απευθύνθηκα γραπτώς στην υποδοχή του μουσείου διότι η τέχνη πρέπει να προστατεύεται σε όλες τις παραμέτρους της, απ’ όλα τα μουσεία και όχι επιλεκτικά. 

 Καταγγέλλω το Βρετανικό μουσείο για τη μη προστασία έργων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Ελληνικών θησαυρών όπως επίσης και Αιγυπτιακών (διότι τα εκθέματα από ξένες χώρες ποικίλλουν). Καλώ άπαντες πολίτες – φίλους των απανταχού έργων τέχνης να προβούν σε ανάλογες αντιδράσεις έτσι ώστε να μην καταστραφούν τα γλυπτά που μας ανήκουν. Ενημερώνω επίσης και τους υπεύθυνους των μουσείων της Αιγύπτου για την παραπάνω κατάσταση ώστε να διαμαρτυρηθούν και αυτοί με την σειρά τους με σκοπό να απαγορευτεί το φλας σε όλους τους χώρους που υπάρχουν πρωτότυπα αρχαία εκθέματα μέχρι να επιστραφούν στις πατρίδες τους . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου